Dans met mij – Jojo Moyes

IMG_6389

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen lag dit boek al langere tijd op mijn nachtkastje te wachten. Ik ben groot fan van Jojo Moyes en heb denk bijna al haar boeken wel gelezen. Toen er een nieuw boek uitkwam was ik ook door het dolle heen. Het was dan ook het feit dat Jojo Moyes het boek geschreven had dat dit mij aansprak. Het verhaal zelf sprak mij in eerste instantie namelijk totaal niet aan.  Dat ik tijdens het lezen niet meer kon stoppen en ervan baalde dat het uit was maakt dan ook alles wel weer goed. Ben jij ook benieuwd geworden? Lees dan mee.
Read more

Boeken die ik wil lezen in april

Als ik kijk naar Goodreads word ik geconfronteerd met de keiharde waarheid. Van de 35 boeken die ik dit jaar wil lezen heb ik er twee! ja 2(!) gelezen. Ik weet dat dit jaar nog zo’n acht maanden heeft en dat ik in die acht maanden best nog 33 boeken kan lezen. Wat uitkomt op een gemiddelde van 4 boeken per maand wat dus één boek per week is. SHIT. Laten we het zo zeggen het is een wonder als ik het nog ga halen maar het zou ook heel goed kunnen dat het wel lukt. Nog genoeg vakanties in het vooruitzicht.

Laat ik eerst maar eens bij deze drie boeken beginnen.

Read more

Bloesempark in het Amsterdamse Bos

Jaaaaaaa! Nu eindelijk een plek waar ik mijn foto’s kan delen. Moest ook even gezegd worden.

Nu inmiddels de derde fotografie les voorbij is werd het tijd om de geleerde stof in de praktijk toe te passen. En wat is daar een betere plek voor dan het Bloesempark in het Amsterdamse Bos, samen met je moeder die gelijk als model kan fungeren. WIN WIN.

Vorig jaar wilde ik al naar het Bloesempark maar aangezien ik nogal spuit elf ben was ik daar natuurlijk niet. Dit jaar was ik wederom bijna te laat. Denk: zie duizend foto’s voorbij komen op Instagram. Juist tijd dus om te gaan.

In het Amsterdamse Bos staan 400 (!) kersenbomen welke zijn geschonken door de Japan Women’s Club in 2000. Goed om te weten! Al deze 400 bomen hebben een vrouwennaam de helft 200 hebben een Nederlandse naam en de andere helft een Japanse naam.

Hanami Matsuri is het Kersenbloesemfeest waarmee Japanners de komst van de lente vieren. Hierbij hoort een picknick onder een bloeiende Kersenboom bij. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin.

Wij waren er vrij vroeg en ik kan zeggen dat was heel prettig! Ik denk dat er zo’n 5 man was en een groepje bejaarde sporters. De bomen zijn opgesteld in een soort cirkel. In het midden is er een grote open ruimte en daarom heen staan banken waar je kunt zitten. Het uitzicht is adembenemend en heeft iets magisch. De bomen waren nog prachtig maar beginnen wel al uit te vallen. Als je dus ook nog wil genieten van dit prachtige plaatje moet je er echt snel naar toe gaan!

Read more