Geloof me maar – Gillian King

cover_geloof-me-maar

Nou, ik denk dat ik mij eindelijk aan mijn beloftes heb gehouden. Alweer een boek uit en we leven nog steeds in april. Drie keer hiephiephoera voor mij! Dit keer wilde ik het wat luchtiger houden en zag ik dit boek in de bibliotheek. Ik had wel vaker boeken van Gillian King gelezen en die zijn mij tot nu toe altijd goed bevallen. 

Titel: Geloof me maar Auteur: Gillian King Uitgever: VCL/West-Friesland Eerste druk: Oktober 2010 Pagina’s: 254 Prijs: €7,99

Over het boek

Twintiger June gaat terug naar haar tienerjaren als ze haar jeugdliefde Julius na vele jaren weer tegen het lijf loopt. Ze is opnieuw smoorverliefd, met alle symptomen van dien. Het grote verschil: hij valt nu ook op haar!

June kan haar geluk niet op.
Zij en Julius samen, dat is wat ze altijd wilde! Haar vriendinnen Sophie en Mira, met wie June naast vele hilarische acties ook serieuze momenten beleeft, zijn dolblij voor haar.

Maar June zelf kan het amper geloven. Haar twijfels over Julius’ oprechtheid stapelen zich op. Vooral wanneer het erop lijkt dat Maud, de verloofde van haar broer, zwanger is van Julius. Julius zelf houdt bij hoog en bij laag vol dat er niets van waar is.

June weet niet wie ze moet geloven, dus neemt ze het heft in eigen handen – maar of dat nu zo slim is.

Mijn mening

Je leest dit boek vanuit de ogen van June. Het boek neemt je in sneltreinvaart mee in allemaal (te) gekke gebeurtenissen. De iets wat verlegen June maakt  van alles mee samen met haar vriendinnen.

June is niet de meest handige persoon als je het mij vraagt en je ligt daarom regelmatig in een deuk.

Wat overigens nog wel eens akward kan zijn als je in je eentje een boek leest en dan hard op aan het lachen bent. Het boek leest vooral heel lekker weg omdat het zo luchtig geschreven is.

Als je het mij vraagt een echt meidenboek met een happy end!

Heerlijke schrijfstijl heeft Gillian King en ik ben benieuwd naar andere boeken van haar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *