Bloesempark in het Amsterdamse Bos

Jaaaaaaa! Nu eindelijk een plek waar ik mijn foto’s kan delen. Moest ook even gezegd worden.

Nu inmiddels de derde fotografie les voorbij is werd het tijd om de geleerde stof in de praktijk toe te passen. En wat is daar een betere plek voor dan het Bloesempark in het Amsterdamse Bos, samen met je moeder die gelijk als model kan fungeren. WIN WIN.

Vorig jaar wilde ik al naar het Bloesempark maar aangezien ik nogal spuit elf ben was ik daar natuurlijk niet. Dit jaar was ik wederom bijna te laat. Denk: zie duizend foto’s voorbij komen op Instagram. Juist tijd dus om te gaan.

In het Amsterdamse Bos staan 400 (!) kersenbomen welke zijn geschonken door de Japan Women’s Club in 2000. Goed om te weten! Al deze 400 bomen hebben een vrouwennaam de helft 200 hebben een Nederlandse naam en de andere helft een Japanse naam.

Hanami Matsuri is het Kersenbloesemfeest waarmee Japanners de komst van de lente vieren. Hierbij hoort een picknick onder een bloeiende Kersenboom bij. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin.

Wij waren er vrij vroeg en ik kan zeggen dat was heel prettig! Ik denk dat er zo’n 5 man was en een groepje bejaarde sporters. De bomen zijn opgesteld in een soort cirkel. In het midden is er een grote open ruimte en daarom heen staan banken waar je kunt zitten. Het uitzicht is adembenemend en heeft iets magisch. De bomen waren nog prachtig maar beginnen wel al uit te vallen. Als je dus ook nog wil genieten van dit prachtige plaatje moet je er echt snel naar toe gaan!

 

Het Amsterdamse Bos, Amstelveen. 

4 thoughts on “Bloesempark in het Amsterdamse Bos

  1. Heerlijk zo’n wandeling in het park vol bloesems! Ik hou van de lente en van fotografie, dus perfecte combinatie 🙂 Nog veel succes met je lessen fotografie, ik kijk alvast uit naar de rest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *