Boeken die ik wil lezen in april

Als ik kijk naar Goodreads word ik geconfronteerd met de keiharde waarheid. Van de 35 boeken die ik dit jaar wil lezen heb ik er twee! ja 2(!) gelezen. Ik weet dat dit jaar nog zo’n acht maanden heeft en dat ik in die acht maanden best nog 33 boeken kan lezen. Wat uitkomt op een gemiddelde van 4 boeken per maand wat dus één boek per week is. SHIT. Laten we het zo zeggen het is een wonder als ik het nog ga halen maar het zou ook heel goed kunnen dat het wel lukt. Nog genoeg vakanties in het vooruitzicht.

Laat ik eerst maar eens bij deze drie boeken beginnen.

Ik geef je de zon! – Jandy Nelson

Dit boek ligt eigenlijk al wel een half jaar in mijn kast. De vrolijke kaft en goede recensies die ik er al over heb gelezen zouden mij eigenlijk niet tegen moeten houden dit boek te lezen. Bij deze streef ik er dan ook gewoon naar dat ik eind van de maand een recensie hiervan kan schrijven! Het boek gaat over de tweelingbroers Jude en Noah die onafscheidelijk zijn ondanks hun verschillende karakters. Maar na een tragische gebeurtenis groeien de broers uit elkaar. Wat is er gebeurd? Dit wordt afzonderlijk door de broers verteld. Willen ze weten wat er echt is gebeurd, dan moeten zij elkaar vinden.

Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Ik ben Sophie Kinsella fan! Eerst de shopaholic serie die ik allemaal met veel plezier heb gelezen. Daarna haar boek ”Niet te filmen!” waar ik heel moeilijk in kwam en daarna met moeite kon wegleggen. Nu dit boek uit is ben ik ook weer enorm benieuwd. De titel spreekt mij eigenlijk al heel erg aan en geeft mij ook het gevoel van het tijdperk waarin wij leven. Iedereen met zijn perfecte leven zoals op social media wordt laten zien.
Het boek gaat over Cat Brenner die er genoeg van heeft om niemand te zijn. Ze gaat werken bij een hip reclamebureau waar ze ontslagen wordt. Ze verhuisd noodgedwongen naar het platteland waar haar  vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes en wie is de eerste bezoeker? Cat ruikt wraak.

Dans met mij – Jojo Moyes

Ik vraag mij af wat erger is. Dat ik dit boek nog niet gelezen heb terwijl ik hem gelijk besteld had en er  €20,- voor had betaald. Ik dit boek nog niet gelezen heb en je dit boek nu bijna gratis krijgt. Goed dat terzijde maar even. Jojo Moyes heeft zo ongeveer de hele wereld ingepakt met ”Me before you” en er zijn er nog meer die allemaal heel erg de moeite waard zijn denk aan: Vier plus één, de laatste liefdesbrief en na jou. Misschien vond ik al die boeken wel een 10 waard en moest ik dit boek daarom hebben. Misschien moet ik er gewoon in beginnen.

De 14-jarige Sarah leert paardrijden op haar paard Boo alsof ze samen dansen. Sarahs opa Henri heeft zelf gestudeerd aan een van de meest prestigieuze rijscholen van Frankrijk en leert nu zijn kleindochter rijden. Het noodlot slaat echter toe en Sarah staat er alleen voor. Bij toeval ontmoet Sarah de advocate Jeugdrecht Natasha die te vaak nauw betrokken is bij haar zaken. Ze biedt Sarah een helpende hand wat haar leven pas echt op de kop zet.

Heb jij nog tips van boeken die ik echt moet lezen komende tijd? Laat het mij weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *