Dans met mij – Jojo Moyes

IMG_6389

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen lag dit boek al langere tijd op mijn nachtkastje te wachten. Ik ben groot fan van Jojo Moyes en heb denk bijna al haar boeken wel gelezen. Toen er een nieuw boek uitkwam was ik ook door het dolle heen. Het was dan ook het feit dat Jojo Moyes het boek geschreven had dat dit mij aansprak. Het verhaal zelf sprak mij in eerste instantie namelijk totaal niet aan.  Dat ik tijdens het lezen niet meer kon stoppen en ervan baalde dat het uit was maakt dan ook alles wel weer goed. Ben jij ook benieuwd geworden? Lees dan mee.

Titel:
 Dans met mij Oorspronkelijke Titel: The Horse Dancer Auteur: Jojo Moyes Uitgever: De Fontein Eerste druk: Oktober 2016 Pagina’s: 496 Prijs: € 19,99

Over het boek

Het boek volgt eigenlijk twee personen namelijk het paardenmeisje Sarah en de advocate  Natasha. Wat hebben deze twee met elkaar te maken? En waarom zet het beider levens op zijn kop?

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs grootvader Henri, die zelf heeft gestudeerd aan een prestigieuze Franse rijschool. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er alleen voor.

Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer bij haar wonen in het huis, dat nog van beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op zijn kop.

Een verhaal dat laat zien wat de liefde voor een kind met je doet.

Mijn mening

De voorkant van het boek heeft een prachtig minimalistisch uiterlijk waar Jojo Moyes haar boeken ook wel bekend om staan. Zoals ik al eerder aangaf sprak het boek mij na het lezen van de achterkant niet direct aan. Hoewel ik wel een paardenmeisje ben trok het niet gelijk mijn interesse. Ik moet toegeven dat ik er ook niet veel mensen over heb horen praten en dat ik het idee had dat dit boek het gewoon niet heel goed gedaan had. Daar kom ik zeker van terug nu!

Het boek zelf komt een beetje langzaam op gang. De personages worden langzaam ingeleid en ik was eerst nogal in de war met hoe het precies zat en wie precies wat was en in welk jaar het zich afspeelde. Sarah staat centraal in het boek en je houdt gelijk van haar. Als het noodlot toeslaat en Sarah in contact komt met Natasha wordt het boek pas echt interessant en kun je niet meer ophouden met lezen. Op meerdere plekken in het boek kun je je zakdoek erbij pakken. De ontroering verrast je.

Je kan dit boek niet vergelijken met het boek ”Voor Jou”. Dit boek is een parel an sich en is compleet anders maar ontroerd je net zoveel.

Die zakdoek zal je nodig hebben. Dit boek zal zeker nog dagen in je geheugen achterblijven. Dit is zeker weer een van de mooiste boeken van Jojo Moyes en de moeite waard om te lezen. Heb jij dit boek al gelezen? Of ben je van plan het te lezen? Laat het weten in de comments.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *